Последни
Home / Музика / MONO/HELEN MONEY
MONO/HELEN MONEY

MONO/HELEN MONEY

Японските експериментатори Mono (Japan) ще свирят за пръв път в България по покана на Rawk’n’Roll. Музиката на квартета често носи определения като „филмов саундтрак“ и „епична мелодрама“. Определят ги ту като пост-рок, ту като шугейз, в албумите им има солидно влияние от класическата музика, а музикалният размах често прелива в минимъл и нойз.

Поетично-меланхолични, албумите на MONO са красиви инструментални пътешествия, на живо японците са неудържимо интензивни и енергични. В „Mixtape 5“ ще ги видим в откъс от тяхното турне The Last Dawn / Rays of Darkness, по името на двата им албума от миналата година -записани паралелно, но с различна, макар и допълваща се концепция.

Специален гост на цялото турне на MONO е Alison Chesley, позната под сценичния си псевдоним Helen Money. Навремето част от акустичното рок дуо Verbow, днес Helen Money свири на прокарано през усилватели виолончело – агресивна и впечатляваща музика. Свирила е в албуми на MONO, Anthrax, Russian Circles и е била на турнета с Earth, Shellac, Portishead и Joe Lally от Fugazi.

Съвсем накратко – на 18 април ще има много за гледане и слушане в голямата зала на *MIXTAPE 5*.

За повече подробности – следете събитието и каналите на Rawk-a.