Последни
Home / Музика / Melvins правят кавър на Butthole Surfers пред камион за сладолед
Melvins правят кавър на Butthole Surfers пред камион за сладолед

Melvins правят кавър на Butthole Surfers пред камион за сладолед

Нямам идея как съм живял, без да съм гледал това видео досега. Това са легендарните Melvins, които забиват кавър на Graveyard на още-по легендарните Butthole Surfers пред камион за сладолед в Хумболт Парк в Чикаго. Кинг Бъзо (Buzz Osbourne) забива с Дейл Кроувър (Dale Crover, който преди 120 години свиреше за малко и с Nirvana), Коуди Уилис (Coady Willis от Big Business и White Shit, сега барабанист в Melvins), и – да! точно така! – басистът на самите Butthole Surfers – Джеф Пинкъс (Jeff Pincus).

Бъз Осбърн твърди, че появата им в парка, както и публиката от цял клас весели дечица, е напълно импровизирана, макар че на клипа всичко изглежда леко нагласено. Песента, която свирят пък е пълен антипод на цялата ситуация с парка, слъчицето и камиона за сладолед, та дори и с бляскавите златни и сребърни Travis Bean-ове, с които добрите старци свирят. Това е Graveyard от албума Locust Abortion Technician (1987) на Butthole Surfers.

Клипът е сниман някъде през лятото на 2013 г., малко преди да излезе албумът им Tres Cabrones с оригиналния им барабанист Майк Дилард (Mike Dillard).

Butthole Surfers
„Graveyard“

You lie in the graveyard
Well you’re rotting away
When I talk to you daily
You’ve got nothing to say
You lie in the graveyard
Well you are down making plans
Well you control all my thoughts
Well you make dust fall