Последни
Home / Музика / Време за равносметка: нов албум от Melekh
Време за равносметка: нов албум от Melekh

Време за равносметка: нов албум от Melekh

В човешката история едно десетилетие е миниатюрен отрязък от време, но в човешкия живот той е достатъчен, за да оставиш следа или да потънеш безтегловно надолу. Melekh, една от най-интересните и различни групи в българската хардкор сцена, надига глава. След известно затишие те се завръщат с това, което сами наричат „първия си истински, самостоятелен албум“ – Монохром. Зората е тук и е време за равносметка!

Днес Melekh предоставят за стрийм първа песен от албума – „Кинжали„. Можете да я намерите за безлатно слушане на новооткрития bandcamp профил на групата (линк). От там могат да бъдат свалени предните две издания на групата, с обложка и текстове – абсолютно безплатно, или срещу дарение по ваша преценка. Тиражите от старите албуми на Melekh са изчерпани от години, но постоянно има запитвания към тях. Ето възможност за всички, които са пропуснали да си вземат някое от техните предходни издания.

Melekh


Над руините на крепостта, скоро ще дойде Зората
из „По пътя на лявата ръка


Когато става дума за издания – най-новото от Melekh тепърва предстои.

Не бихме могли да намерим по-точни и конкретни думи от тези, които Melekh сами са подбрали за предстоящото промо на „Монохром“:

melekh head
„Повече от десет години след дебютното ни издание „Светлината, която ми дава надежда“ и първите ни концерти пред вас, ние от Melekh с гордост и силна вътрешна потребност сме на път да ви представим първия си истински, самостоятелен албум.

Без съмнение най-силната музика и текстове, на които всеки от нас е способен. „Монохром“ включва десет остри като игла и тежки като камъка на Сизиф исотрии за мрака, светлината, страданието и пречистването след него.

Ако думите на мъдреците, че с търпение и през страдание се ражда всичко истинско, то ние се убедени, че „Монохром“ за нас е самата истина. Поклон и израз на изключителна признателност към всички Вас, които споделяхте с нас възходите и паденията и призив към тези, които ни откриха в последствие – винаги да търсят себе си и да запазят неспокойния си дух в тези бездушни времена.

Каним ви най-сърдечно да споделите „Монохром“ с нас в неговата концептуална цялост на 14-ти Ноември, в столичния клуб MIXTAPE *5*. Събитие, което до голяма степен ще определи дали ще се видим отново и в следващата декада.“

За специалния случай към Melekh ще се присъедини една от най-самобитните и отдадени български хардкор/пънк банди – легендите INDIGNITY от Варна, които макар да се отличават стилово, носят същото остро и мрачно послание право в лицето на изгубилото чувствителност общество. Резервен План от Пловдив също се включват в този специален концерт, като обявиха, че най-вероятно това ще бъде и последният им концерт. Безспорно тъжна новина за сцената, но още една причина да бъдем там на 14-ти и да обменим помежду си истинската енергия на хардкора.

Събитието в „социалната“ мрежа е тук – очаквайте още новини за концерта и промоцията на албума през следващите дни!


Огледалото сочи ни ужаса, в черупките стари души на деца.
Не протягат нагоре слаби ръцете си, небето е скрито зад черен воал. Сакати се тътрим по правилата им и заедно с другите, всеки е сам.
из „Монохром


Монохром