Последни
Home / Музика / LUDOVIK MATERIAL от Любляна & слонът на принцесата от Русе
LUDOVIK MATERIAL от Любляна & слонът на принцесата от Русе

LUDOVIK MATERIAL от Любляна & слонът на принцесата от Русе

Ludovik Material са поредното словенско чудо на чудесата, което гостува на Alarma Punk Jazz и Vulsima през последните години (след Zoambo Zoet Workestrao и Incurabili). Самите музиканти от триото – Тина Перич (вокали), Матия Доленц (китари, елекроники) и Яка Бергер (барабани) – дефинират музиката си по един изключително цветист и изчерпателен начин: better-spit-than-swallow-electro-r’n’r-tcha-tcha-tcha.

Имат два студийни албума за лейбъла Kapa Records, като вторият от тях, Model Generation (2015), идва съвсем пресен-пресен с групата в София. Джон Роб от Goldblade и The Membranes споделя възхищението ни от Ludovik Material, използвайки следните думи:

„They sound quite fantastic and their youthful take on the post punk interzone is one of the best I’ve heard for years”

А ние, без да изпадаме в славословия на тема пост-пънк, електро-пънк, нойз-рокедрол и т.н., можем само скромно да добавим, че в радиус от 1000-1500 километра Ludovik Material са една от най-стойностните групи от поколението, което условно ще наречем пост-Bernays Propaganda, ако разбирате какво имаме предвид.

Ludovik Material

Преди тях на сцената на Maze световна премиера ще има друг един проект – „слонът на принцесата”, който се появи онлайн буквално няколко дни преди първия концерт на психеделик-рок квартета TFSL (и то с вокален кавър на TFSL, видите ли!). Проектът е съвместно дело на китариста Калоян Иванов (TFSL, Portable Elefant), в ролята на Слона и Ваяна ‘О’ Ташева (гласови експерименти) в ролята на Принцесата, като за софийския им концерт ще се присъединят още трима слона – Ангел Драганов (Plygon Ring и другата ½ от Portable Elephant) – клавишни и електроники, Павел Стойчев (Surbahar, Artmospheric) – барабани, и Боян Аврамов (Teeth Of Divine) – бас.

29 ноември (неделя) – 20:00ч. – клуб Maze („Христо Белчев” 1 / „Граф Игнатиев” 2)

БИЛЕТИ в „Дюкян Меломан”, Ticketplus и Eventm:

8 лв (предварителна продажба)

10 лв (на входа на клуба преди концерта)

Текст: Alarma Punk Jazz