Последни
Home / Новини / DIY LIVE: Living Under Drones & Empiria на 1 ноември
DIY LIVE: Living Under Drones & Empiria на 1 ноември

DIY LIVE: Living Under Drones & Empiria на 1 ноември

Още едно  ъндърграунд събитие организирано от Kontingent Records, се задава в субкултурния афиш на столицата тази седмица. Датата е 1 ноември 2018, мястото – Фабрика Автономия. Стиловете са излишна черупка, а нивата на шума са в червената зона. Две групи (от Гърция и България), които залагат на инструменталния подход и дълбочината на изразяване.

Living Under Drones свирят умопомрачаващ инструментален нойз/пост-хардкор и идват от гръцкото градче Йоанина. Трябваше да ги гледаме за първи път у нас през май тази година, но по ред причини пролетното турне на бандата не се състоя. Drones идват от силната DIY сцена на южната ни съседка и определено са сред най-интересните и своеобразни независими артисти в Гърция, а членовете са активни и в организирането на концерти в родния си град.

Парчетата на Living Under Drones нямат текстове, но за сметка на това имат отвратително дълги заглавия. Вижте (и чуйте) сами – тук.

Специалните гости на вечерта са хлапетата от Empiria – те идват от Пловдив, за да представят първото си ЕР Fabulam Pro Homine. Това ще е втори концерт на групата в София.

Прочети още в Lunatic.bg: Сериозeн разговор с Empiria

Това е самоорганизиран non-profit концерт, далеч от претенциите на комерсиалните клубове и промоутъри, и както винаги е с вход – свободно дарение. Това означава, че всеки, който споделя страстта към оригиналната и независима музика и отхвърля расизма, сексизма, хомофобията и идеологиите на омразата е добре дошъл. Всички приходи отиват за бандите, за да покрият пътните си разходи. 

Събитието е тук.