Последни
Home / Музика / LIBERATION DAY: Laibach ще свирят в Пхенян
LIBERATION DAY: Laibach ще свирят в Пхенян

LIBERATION DAY: Laibach ще свирят в Пхенян

Словенските легенди Laibach обявиха турне в Северна Корея и така се превърнаха в първата западна банда, която ще се изяви пред известния с авангардната си прическа пост пънк злодей Ким Чен Ун и неговите поданици.

Шоуто ще е в Пхенян, като вече са обявени две дати – 19 и 20 август. Турнето е обявено под слогана „THE LIBERATION DAY TOUR“ и е по повод 35 годишнина от създаването на бандата, съобщиха от лейбъла Mute.

Концертът в Пхенян ще отбележи и 70-та годишнина от освобождението на корейския полуостров от японската колонизация. Словенците ще минат още през Северна Америка и Европа. На 11 юли са в Загреб, а на 17 август в Любляна – за интересуващите се поданици на Бойко Борисов.

„Лайбах“ тръгват от малкото словенско градче Trbovlje по Титово време и се налагат като музикалното крило на артистичния колектив Neue Slovenische Kunst („Ново словенско изкуство“). Превземат целия свят с антикапиталистическите си концепции и мащабни шоу програми, а антиутопията им е на границата на абсолютния ташак.

В заключение Иван Новак и компания ни припомнят:

MAN IS THE MASTER OF EVERYTHING AND DECIDES EVERYTHING”
Kim Jong Il