Последни
Home / Кино / Like Crazy (La pazza gioia): Историята на едно лудо бягство към нормалността
Like Crazy (La pazza gioia): Историята на едно лудо бягство към нормалността

Like Crazy (La pazza gioia): Историята на едно лудо бягство към нормалността

Приветлива психиатрична клиника в Тоскана събира под един покрив Беатриче (Валерия Бруни Тедески) и Донатела (Микаела Рамацоти) –  две много различни жени, всяка разкъсвана от своя собствена лудост.

Беатриче притежава аристократизма на жена от знатно потекло и е дълбоко уверена, че е собственик на клиниката, а не неин пациент и че поддържа интимни отношения със световни лидери. Свръхенергична, приказлива и със самочувствието на жена от сой, Беатриче е колкото убедителна в своите всекидневни превъплъщения, толкова и налудна. Донатела е пълната нейна противоположност – затворена в себе си, тя мълчаливо преживява своята драма.

Между двете се заражда необичайно приятелство, когато им се отдава възможност да избягат от клиниката и да се впуснат в едно наистина “лудо“ приключение.

Филмът „Like Crazy“ (La pazza gioia) на режисьора Паоло Вирдзи е един красив разказ за естествения човешки порив към свобода, в който има от всичко по малко – радостта от бягството, сблъсъкът с реалността и осъзнаването, че не си за “този свят“. Това прави филмът колкото смешен, толкова и тъжен, каквато е била и идеята на самият режисьор.

“Искахме да създадем забавна и човечна комедия, но също така и да покажем нечестността, репресията и страданието на най-чувствителните хора, които са жертви на стигмата“, казва Вирдзи за своя филм и провокира публиката с въпроса “Приемливо ли е да се усмихваш и дори да се смееш, докато разказваш история за страданието?“.