Последни
Home / Кино / Мама Марихуана и лекотата на живота
Мама Марихуана и лекотата на живота

Мама Марихуана и лекотата на живота

“LA DARONNE“ (Мама Марихуана) е елегантна и лека френска драма за предизвикателствата и лекотата на живота. Филмът на Жан-Пол Саломе разказва историята на Пейшънс (Изабел Юпер), който се движи във втората половина на живота си между зле платена работа, пораснали дъщери, дементна майка и нова любов на работното място.

Пейшънс работи към парижката полиция, като преводачка от арабски език. Така попада на разговор, в който разпознава своя позната.

Сякаш неосъзнавайки какво прави, тя се възползва от ситуацията и прибира крупна пратка хашиш. След това идва по-трудното. Как да я пласира на пазара.

Филмът е адаптация по романа на Анелор Кер “Кръстницата“.

Трудно е да се определи жанрово. Филмът не е толкова смешен, колкото сюжетът предполага. Не е и толкова дълбок. По-скоро представя непретенциозно възможностите, които се отварят пред теб, ако спреш да мислиш, затвориш очи и излезеш от комфорта си. Обикновено това става под натиска на обстоятелствата, но може ли да вземеш и съзнателно решение да видиш какво още може да ти се случи, докато се разхождаш по Земята?