Последни
Home / Литература / Кърт Вонегът: Тези, които вярват в телекинезата, да вдигнат ръката ми!
Кърт Вонегът: Тези, които вярват в телекинезата, да вдигнат ръката ми!

Кърт Вонегът: Тези, които вярват в телекинезата, да вдигнат ръката ми!

Посетителят от космоса подарил на земята ново евангелие. В него Христос бил наистина нищожество и напаст за много хора, които имали по-добри връзки от неговите…

И после, тъкмо преди това нищожество да умре, небесата се разтворили с гръм и мълния. Гласът на Господа затрещял. Той казал на хората, че осиновява скитника, че му дава пълни пълномощия и привилегиите на Син на Създателя на света во век и веков.

Ето какво казал Господ: „Отсега нататък Той ще налага страшни наказания на всеки, който измъчва скитници, които нямат връзки с големци“.

Посетителят от космоса проучил сериозно християнството, за да разбере, ако това е възможно, защо за християните е толкова лесно да бъдат жестоки.

Той дошъл до заключението, че поне отчасти, това се дължи на небрежното изложение в Новия завет. Той предполагал, че намерението на евангелието е било да научи хората да бъдат между другото милосърдни, даже към най-низшите от низшите.

Но евангелието всъщност проповядвало следното: Преди да убиеш някого, трябва да бъдеш абсолютно сигурен, че той няма връзки с големци.

За вас не знам, но аз изповядвам някаква безразборна религия. Членувам в несвещена дезорганизация, тип орден. Наричаме се “Нашата пресвета Дева на постоянното изумление.

Из „Кланица 5“