Последни
Home / Музика / Ken Stringfellow с концерт в София
Ken Stringfellow с концерт в София

Ken Stringfellow с концерт в София

На 9-ти юли, събота, в залата със стенописите на Cosmos Co-working Space, на ул. Ангел Кънчев 3, ще се проведе първият концерт пред българска публика на Ken Stringfellow.

Същата вечер ще имаме удоволствието да чуем Ража и Илияна Георгиева със новата им група Dead Man’s Hat, както и соло изпълнителят Maxim Mokdad.

Преди началото на концерта ще бъде прожектиран документалният филм Big Star: Nothing Can Hurt Me на Drew DeNicola и Olivia Mori.

Ken Stringfellow
Stringfellow е известен с пауър-поп групата The Posies, която сформира през 1986-та заедно с Jon Auer. Той е уважаван в музикалните среди като соло изпълнител и продуцент и до момента има четири издадени албума, които са по-експериментални в сравнение с музиката, която прави с The Posies.

Интересен факт от кариерата на Кен, е че от 1993-та г. свири в събралите се, след дълго отсъствие на сцена – Big Star. След смъртта на Алекс Чилтън през 2010-та, групата окончателно се разпада.

Stringfellow може да се похвали и с дългогодишната си работи с R.E.M.. Той записва с тях саундрака към филма Man on the Moon, но също и Reveal и Around the Sun и придружава бандата на световните им турнета.

Други групи в които Stringfellow има участие са The DisciplinesLagwagon, Saltine и White Flag.

В момента е част от състава на групата на Марки Рамоун – Marky Ramones Blitzkrieg, с който е на Европейско турне.

Ken Stringfellow