Последни
Home / Музика / Невероятните KAYO DOT в София на 28 август
Невероятните KAYO DOT в София на 28 август

Невероятните KAYO DOT в София на 28 август

В началото на тази година имахме удоволствието да гледаме на живо Тоби Драйвър в София, но добрите самаряни от Аларма Пънк Джаз не спират да ни правят подаръци под формата на възможности за музикални изживявания.

Kayo Dot са в София на 28 август в Mixtape 5.

Затишие пред буря

Края на летния сезон, в който големия цирк се пренася на изток (или в друга, произволна посока), вече наближава… и да, това по някакъв начин е тъжно, но добрата новина е, че концертите в София започват със страшна сила. Една идея преди това на родна земя идват Kayo Dot, при това с нов албум – Plastic House On Base Of Sky.

Какво още?

Съпортът на това събитие също е забележителен. За него ще се погрижат Khara – чудовищна пост-рок банда от Куманово, Македония – неслучайно една от съпорт бандите на огромните Rosetta в Македония през юли.

С нетърпение очакваме и лайв дебюта на Nocktern, които живеят в мрачните меланхолични ъгли на downtempo-experimental музиката. Nocktern e солов проект на Стоимен Стоянов (Them Frequencies, Rosetta Stone) от 2010 година, a от 2015 е цялостна група с участието на Лоран Пеш (контрабас), Шарл Гиро (цигулка) и Иван Андреев (барабани). Техен дебютен албум, озаглавен No Sugar Added, се очаква през есента на 2016 година.

Събитието е тук – линк

Kayo Dot