Последни
Home / Кино / Да бъдеш Джони Деп
Да бъдеш Джони Деп

Да бъдеш Джони Деп

В интервюта Джони Деп споделя, че се е върнал към първата си голяма любов – китарата, и че отделя все-повече от свободното си време да свири на нея. Ето няколко по-различни случки от свободното време в миналото на актьора.

Въпреки че получава хиляди писма от фенове всеки ден, поне на едно от тях Джони отговаря подходящо: на това, пратено от девет годишната ученичка Беатрис Делап. По време на снимките на Карибски пирати: В непознати водималката Делап изпраща на Капитан Джак Спароу писмо, в което го моли да помогне на нея и съучениците й да организират бунт срещу учителите. После дава името на училището и се подписва Беатрис Делап, на 9 години, начинаещ пират.  

Доста разумно в послеписа добавя, че разполага с неограничени количества ром. Тъй като така и така е в района за снимките на филма, Деп решава да посети училището, все още носейки пълния си костюм. Без да предупреди който и да е, той цъфва в пълен образ и моли да повикат малката пиратка (която единствено има някаква идея какво се случва).

Когато двамата се срещат, капитан Спароу се навежда към нея и прошепва: Може би е по-добре да не вдигаме бунт днес, навън има полиция и ме следи. След голяма прегръдка влизат в класната стая, където Деп, без дори за секунда да излиза от ролята си, се шегува с учениците за неща като да ядеш много бонбони и да не си миеш зъбите, и такива работи. След което, с наперената си Джак Спароу походка, просто си тръгва.

На 2 май 2010 година, на излизане от студио в Лос Анджелис, в което Деп е записвал заедно с приятеля си Стивън Джоунс, към тях се приближава някакъв тип, държащ счупена бутилка в ръка и искащ портфейла на Джоунс. Джони заема отбранителна позиция и му казва да изчезва. Когато крадецът го поглежда и разпознава, казва: Няма да крада от капитан Джак, и захвърля бутилката. За отбелязване е, че след всичко това Деп му дава няколко банкноти, и всички продължават по пътя си.

През по-далечната 1994 година, по време на престоя си в прескъп хотел, актьорът изпотрошава почти всичко в хотелската стая. Вокалистът на The Who Роджър Долтри е в съседния апартамент, и явно изморен от изпълненията на Пийт Таунсънд, звъни в полицията и се оплаква от невероятния шум. Когато служителите на реда пристигат, заварват при Деп преобърнати мебели, изпотрошени чаши, накъсани картини, и какво ли още не. В своя защита Джони заявява, че един броненосец (!) е излязъл от килера и причинил всичко това. Набедената животинка, естествено, не е намерена.

Още по-рано, по време на снимките на сериала “21 Jump Street”, охранител заварва късно вечерта Деп и негов приятел да рисуват с четки и валяци по огромен билборд, представляващ реклама на сериала. На плаката е снимка на актьора, държащ пистолет, и слогана Другите деца си приготвят обяд. Тъкмо когато е на път да докладва за нарушителите, пазачът вижда с кого си има работа, и позволява на двамата да довършат работата си, като им казва да побързат. Билбордът осъмва с лика на Джони, украсен с мустаци ала Граучо Маркс, и зачеркнат пистолет.

След като приключва участието си в Sleepy Hollow на Тим Бъртън, Деп осиновява едноокия черен кон, който язди във филма. Актьорът научава, че животното ще бъде приспано, и решава по този начин да го спаси. Може би просто е бил благодарен – преди това в интервю казва, че по време на една от сцените (в която е влачен след карета, теглена от коне), единствено се молел някое от животните да не се облекчи.

Добре известно е, че Деп е голям приятел на покойния вече Хънтър С. Томпсън. Той е и единствен изпълнител на екстравагантното завещание на писателя – след като бъде кремиран, прахта му да бъде разпръсната с оръдие, поставено на върха на 47 метрова кула във формата на среден пръст, сред червени, бели, зелени и сини фойерверки, “Spirit in the Sky” на Норман Гринбаум и “Mr. Tambourine Man” на Боб Дилън. Когато Томпсън почива през 2005 година, Деп заплаща всичко по погребението и се постарава инструкциите да бъдат спазени съвсем точно.

Наред с другото, актьорът се грижи добре както за себе си, така и за целия екип докато се снима филм с негово участие. Освен, че в една дъждовна вечер закупува якета за всички 500 души от екипа на четвъртите Карибски пирати, Джони, известен любител на виното, почти винаги снабдява снимачната площадка с няколко каси хубаво вино (понякога от собствената му винарна във Франция).

Актрисата Трейси Лордс веднъж казва за Деп: „Той е толкова романтичен, мил и нежен с момичетата; и въпреки това още пикае по градинките“.