Последни
Home / Музика / Българският ъндърграунд в помощ на Mike IX Williams
Българският ъндърграунд в помощ на Mike IX Williams

Българският ъндърграунд в помощ на Mike IX Williams

В края на миналата година стана ясно, че вокалът на легендарната слъдж банда Eyehategod Mike Williams има много сериозни здравословни проблеми. Той претърпя тежка чернодробна трансплантация, а престоят му в болница продължава и в момента.

Като независим музикант, сметките по лечението му, операцията и медикаментите, са непосилни за него, затова и съпругата му и близките му приятели и колеги от сцената в Луизиана започнаха кампания за набиране на средства.

Eyehategod е една от най-важните групи за слъдж метъла изобщо. На сцена от повече от 25 години, те са вдъхновение на поколения банди, избрали да газят из калните блата на шумния, бавен и тежък рок.

Българският уебзин и DIY букинг колектив Rawk’n’Roll се свърза с някои от любимите си родни банди за един концерт, който има за цел да окаже почит на Mike Williams и да го подкрепи в борбата му за нов живот.

Цялата сума от входа ще бъде изпратена на Mike и ще се включи за лечението му. Всички банди ще свирят без никакъв хонорар на лайва!

Групите, които веднага се отзоваха на поканата са (в азбучен ред) Bloodrush, Corecom, Feedbacker, Muddy, The Flying Detachment, UPYR. Очакват се и още гости и дейности.

Rawk’n’Roll казват: Искрено се надяваме този концерт да демонстрира, че ъндърграунд сцената е сплотена и може да се бори единно за каузите си.

Какво: Концерт в помощ на Mike Williams от EYEHATEGOD
Кога: 15 януари
Къде: клуб „Mixtape 5“ – София
Кой: Bloodrush, Corecom, Feedbacker, Muddy, The Flying Detachment, UPYR + още
Колко: Вход 10 лева или колкото можете да дарите

Ако не можете да присъствате на концерта или искате да подкрепите Mike Williams директно, кампанията за набиране на средства е тук