Последни
Home / Новини / Невъзможният фестивал се завръща
Невъзможният фестивал се завръща

Невъзможният фестивал се завръща

Идеята дойде като светкавица и на мига истината се разкри.“
Никола Тесла


Пет години след появяването си фестивалът за алтернативна музика Impossible Fest се завръща! Актуалното му издание ще се се проведе между 4 и 6 декември в новото пространство за пърформънс и танц на Националния дворец на културата – ДНК. До момента са потвърдили участието си повече от десет проекта. Концепцията е доста интригуваща – на едно място ще видим музика и театър.

Някои от заглавията, които можем да слушаме на феста са сърф рок бандата от Сърбия Threesome, както и рокабили ентусиастите от Alien Mustangs.

Българската алтернативна сцена ще бъде със сериозно присъствие – начело са пост-пънк/нойз надеждите Doesn’t Frogs, а освен тях очакваме и The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, RaJa & Илияна, както и други имена, които ще бъдат обявени в последствие.

В театралната програма засега са „Всичкоядецът“ от Мирослав Христов (реж. Ани Васева, с номинираната за „Икар“ за изпълнението си Галя Костадинова и живата музикална среда на DataTransporter) и „Саломе“ на хореографа Мирослав Йорданов с участието на Мирослава Захова и музика от Емилиян Гацов-Елби. Публиката ще има възможност да види как носителите на „ИКАР“ и „Аскеер“ за театрална музика Емилиян Гацов-Елби и Асен Аврамов правят музиката си на живо.

Impossible Fest 2015
Вечерите ще започват с театрални постановки от 19:30 ч,, след което на сцената се качат бандите. Билетите в предварителна продажба са на цена 30 лв. за три дни и 12 лв. за един ден, а на място – съответно 35 и 15 лв. Постановката „Саломе“ е с отделен билет от 10 лв., съобщават организаторите.

Повече от интересно!