Последни
Home / Музика / Ignore – New World Disorder (CD reissue)
Ignore – New World Disorder (CD reissue)

Ignore – New World Disorder (CD reissue)

Ignore са легендарна хардкор-пънк банда от Варна, активна през 90-те. Апокрифният им запис от август 1994, озаглавен New World Disorder, съдържа три парчета, които са сред най-важните 10 минути в историята на българския пънк и хардкор. Изобщо.

В Ignore са замесени членове на основополагащите Confront (Жоро и Сашо) и Indignity (Ицо и Живко). Макар да имат сравнително кратка „кариера“ и само един запис (издаден през 90-те от AON на касета),

Ignore са сред малкото български банди, предаващи суровата енергия на UKHC банди като Active Minds, Amebix и Antisect (заедно с Confront, Dissident и още няколко представители на варненската сцена от това време).

Истински, автентичен, суров пънк на български език. Без превземки и клоунади. 

Преизданието на компакт диск стана факт преди броени седмици благодарение на Indignity и, доколкото ми е известно, тиражът вече е изчерпан.

ignore-4
Дълги и наситени с градивни послания текстове, засягащи теми като ойната, отчуждението и злоупотребата с животните. Класически d-beat и ранен хардкор звук с неподправена енергия – едновременно мрачна и зареждаща. Парченце от историята на местната пънк сцена, удивително актуално и през 2016.

6/6
★★★★★★

Ревю: Иван Шентов