Последни
Home / Музика / Ice Ages: Индустриални звуци и угнетен шепот
Ice Ages: Индустриални звуци и угнетен шепот

Ice Ages: Индустриални звуци и угнетен шепот

Човекът, който стои зад проекта Ice Ages, е Richard Lederer. Агентът е известен с участието си в блек метъл бандата Summoning и darkwave бандата Die Verbannten Kinder Evas (The Banished Children of Eva – Прокудените деца на Ева)

Richard е и единственият член на групата – едновременно вокалист и инструменталист.

Първият албум на Ice Ages – „Strike the ground“ е повлиян от меланхоличната и фентъзи атмосфера на двете групи, в които Richard е участвал.

Влизаш в мрачна, дори враждебна атмосфера.

3

Вторият албум „This Killing Emptiness“ следва стъпките на предшественика му, но с подобрено качество на звука и усъвършенствани и изтънчени текстове.

За разлика от останалите попадения на сцената на електронната музика, ритъмът при Ice Ages е по-сложен, мелодията е като отекващо дълго в съзнанието ехо.

Съчетано с изопачения и суров глас на създателя си, Ice Ages те повежда в мрачните подземия на студения и жесток свят, където си преследван от металически индустриални звуци и угнетен шепот.

Интересното при носителя е обложката на албума, която е произведение на Zdzisław Beksiński – полски художник, известен с интереса си към смъртта, мрака и изгнанието.

2

Третият албум е факт седем години по-късно, след като Richard дълго се е занимавал с дигитални синтезатори, за да разшири обхвата и възможностите на звученето. Носи името „Buried Silence“.

Darkwave стилът на Ice Ages с изчистения си звук позволява на всеки детайл да прокънти в ума ви и приканва да последвате Richard Lederer в неговия мрачен и зловещ свят.

По текста работи Яница Григорова.