Последни
Home / Музика / „Hurt“: Саморазрушителните инстинкти
„Hurt“: Саморазрушителните инстинкти

„Hurt“: Саморазрушителните инстинкти

I hurt myself today

To see if I still feel

Джони Кеш остави в историята парчето Hurt“ с убийствената си интерпретация, но оригиналът му е написан от лидера на Nine Inch Nails Трент Резнър и излиза във втория студиен албум на бандата „The Downward Spiral“ от 1994 година.

Смята се, че това е любимото парче на Резнър и той често завършва концертите си с него.

Лична песен за саморазрушителните инстинкти и наркотиците, но и за надеждата. Трент Резнър разказва, че е написал парчето, опитвайки се да не полудее, в момент, в който се е чувствал тотално сам и изолиран.

https://www.youtube.com/watch?v=kPz21cDK7dg 

Десет години, след като пише парчето, Резнър го определя като „предчувствие“. В него той използва метафори за наркотици без да е бил пристрастен по това време, но по-късно става зависим.

Продуцентът Рик Рубин предлага парчето на Джони Кеш за кавър албума му „American IV, The Man Comes Around“ (2002). Кънтри легендата първоначално не го харесва, но Рубин успява да го убеди, че то е подходящо за него. Джони Кеш изсвирва песента повече от 100 пъти преди да стигне до финалната версия.

Впоследствие Кеш споделя, че за него това е „перфектното парче срещу наркотиците“

Във версията на Кеш строфата „I wear this crown of s–t“ е променена на „I wear this crown of thorns.“

Първоначално Трент Резнър не е бил ОК с идеята, че Кеш е решил да прави кавър на толкова лично негово парче, но след като чува крайния резултат, променя мнението си. Въпреки това споделя, че кавърът на Кеш е „все едно някой целува приятелката ти“.

В историята остава и дуетът между Трент Резнър и Дейвид Боуи от 1995 година.