Последни
Home / Музика / Как да подкрепяш БГ банда
Как да подкрепяш БГ банда
How to support BG bands for Dummies

Как да подкрепяш БГ банда

HOW TO SUPPORT A BULGARIAN BAND
for dummies

Kратък наръчник как да бъдеш фен на местната сцена в десет прости стъпки:

1. Избираш само една банда и следиш единствено нея.

2. Не ходиш на концерти на други банди.

3. Музиката, която правят не трябва да е актуална. Новата музика е „хипстерска“, старата музика е „скучна“. Правилното решение е по средата, т.е. около 5 г. след това, което е окей в момента.

4. Поддържаш старателно и обновяваш Facebook албум, в който снимаш редовно колекцията си от албуми, тениски и всякакви артикули на бандата. Снимки „на маса“ с бандата носят бонус точки!
*окей е както официално произведен мърч, така и фетишистки находки като олигавени перца, потни тениски, палки за барабани, стъпкани сет-листове и т.н.

5. Коментираш всеки пост на бандата в социалните мрежи.

6. Използваш думи като „мачкайте“, “евала” и „най-големите в БГ“.
*за да го правиш правилно е важно да делиш музиката на БГ и не-БГ. Tова е пряк резултат от факта, че вероятно пребиваваш в София, а си от Хасково. Ако докато си бил в Хасково не си делил бандите от София и Хасково, вероятно този скок ще ти е по-труден;

7. Обръщаш се към бандата с думата „мóмци“. Не ги познаваш? Няма проблем!
*ако успееш да комбинираш т. 5 и 6 в словосъчетанията „Мачкайте, мóмци!“ или “Евала, мóмци!” – ти ще си „превъртял играта“, т.е. постигнал си всичко;

8. Всеки коментар срещу твоята банда е повод за Джихад. Подготвяш най-големите си обиди и им ставаш адвокат навсякъде, където е възможно. Аргументацията е за позьори.

9. Не поставяш под съмнение качествата на музиката им. Ако издадат тъп албум – използваш думата „различен“. Ако издадат хубав – „мачкащ“. На концерти си мърдаш устата на новите песни, но пого правиш само на старите парчета.
*ако друг фен те забележи, обръщаш се към него и му казваш: „Е тая е от новите, не я ли знаеш!?“

10. Не пожелаваш на бандата да стане достатъчно голяма, за да турва или концертира самостоятелно. Все пак е БГ банда, аре нека бъдем реалисти. Стискаш им палци да подгряват Godsmack, Trivium или Killswitch Engage. Надяваш се да не свирят в Каварна, Sofia Rocks е окей.

Аndrey Кovahchev approves