Последни
Home / Кино / “High Fidelity”: Животоспасяваща глътка от 90-те
“High Fidelity”: Животоспасяваща глътка от 90-те

“High Fidelity”: Животоспасяваща глътка от 90-те

“High Fidelity” e животоспасяваща глътка от 90-те години. От времето, в което хората се питаха “Каква музика слушаш?“, а не “С какво се занимаваш“, за да разберат дали си допадат.

Когато хората бяха малко тъжни и не се разхождаха с очи цепки, все едно имат целия свят.Сериалът е екранизация по едноименния роман на Ник Хорнби от 1995 година, преведен на български с оригиналното заглавие “Егати живота“.

По него има и игрален филм от 2000 година, който е с култов статус. В лентата на режисьора Стивън Фриърс главната роля се изпълнява от Джон Кюсак.

Сериалът, в чийто сценарий е замесен и Ник Хорнби, изважда историята от мъжки ръце и я дава на ефирната Джоуи Кравиц. Освен това вече не се случва в Лондон, а в Ню Йорк.

Роб (Джоуи Кравиц) е вече в 30-те си години и има малко магазинче за плочи в Ню Йорк. Там споделя страстта си към винила с двамата си най-добри приятели и куп чудаци – меломани и разни сноби.

И докато повечето й връстници са придвижили живота си към семейство и кариера, тя не може да излезе от 90-те и се опитва да се възстанови от болезнена раздяла. С приятели, случайни връзки, някой бира, коз, празни приказки и много музика.

Най-готината мацка, която се е появявала наоколо от дълго време.

Нощни разходки, срещи, семейство. Животът и всичко останало.Любопитна подробност е, че в едноименния филм от 2000-та майката на Джоуи Кравиц – Лиза Бонет, има перифернa роля.

За съжаление, Hulu спря сериала след първия му сезон в символичен отказ от ценностите на 90-те.