Последни
Home / Кино / “Hick” – едно скрито съкровище на Еди Редмейн
“Hick” – едно скрито съкровище на Еди Редмейн
Eddie Redmayne plays a volatile traveling companion of Luli's who's a little too friendly.

“Hick” – едно скрито съкровище на Еди Редмейн

Увлекателно роуди за съзряването “Hick” разказва историята на 13-годишната Лули (Клои Мориц). Израснала с майка и баща, които поливат обилно с алкохол войната помежду си, Лули вече изморена от тях решава да избяга от провинциалния живот в Небраска и да го замени с бляскавия Вегас.

Лули тръгва по пътя с току-що получения като подарък за рождения си ден 45-калибров “Смит и Уесън” и своя скицник, в който с цветни моливи пресъздава другия си възможен живот – с нейното братче, родено ”с цвета на луната”.

По пътя Лули среща скитащата мошеничка Гленда (Блейк Лайвли) и накуцващия психо-каубой Еди (Еди Редмейн).

Тримата забъркат заедно коктейл от всевъзможни неприятности, включващи обир, наркотици и насилие.

Филмът е обект на доста унищожителна критика за липса на оригиналност, за това, че не казва нищо по същество и дори за това, че Еди Редмейн изобщо се е съгласил да участва в него, но е заснет красиво и ако се гледа непредубедено, историята те въвлича.

Лули те връща в края на детството, където всичко е чисто и леко, грешките се забравят за минута и всичко, което има значение е да откриеш себе си.

“Hick” е вторият филм на Дерек Мартини, чийто режисьорски дебют ”Lymelife” (2008) е продуциран от Алек Болдуин и Мартин Скорсезе.

Сценарият е адаптация на романа на Андреа Портес със същото заглавие.