Последни
Home / Новини / Социален център Аделанте си търси ново място!
Социален център Аделанте си търси ново място!

Социален център Аделанте си търси ново място!

След края на месец юни Социален център Аделанте се мести от настоящата си сграда на Гурко и междувременно си търси нова. Виж повече и помогни за изграждането на нова база за един от малкото действащи проекти за независимо социално пространство!

След края на юни Аделанте ще затвори за летните месеци. Местим се и търсим място, за да отворим пак през септември. Същевременно събираме пари за ремонт на потенциалното ново място, както и за другите разнообразни разходи покрай преместването. Приемаме всякакви предложения за място, стига да изпълняват следните скромни условия:

– да е над 80 квадратни метра;
– да не е тясно: склад или магазин също е опция;
– да е в централната част на София;
– на партер/1-ви етаж;
– ако е под наем, наемът да не е повече от 500лв/месец.

Мястото трябва да може да бъде използвано за различни активности – библиотека, бар, по-голямо място за дискусии и прожекции, евентуално концерти, по-голямо място за безплатен пазар и място с продуктите на солидарната търговия, включително храна от нашия кооператив, който имаме сега. С новото място бихме желали да приютяваме различни кооперативи и инициативи, които се нуждаят от повече пространство (като например самоорганизирана кухня, бар, родителски кооператив, издателство и други подобни).

Би било чудесно ако мястото е къща с двор, защото така ще можем да вършим различни дейности като например градина със зеленчуци и други подбони. Прекрасно би било, ако на въпросното място може да се организират събития, на които ще се вдига шум. Като цяло би било добре мястото да представлява самостоятелна постройка, за да не се пречи на други обитатели, но работа ни върши също и голямо помещение с излаз директно на улицата (дори и без вътрешен двор).

Благодарим предварително!!!

http://sc-adelante.org/