Последни
Home / Музика / Exclusive stream: Чуй дебютното EP на GOOD TRASH
Exclusive stream: Чуй дебютното EP на GOOD TRASH

Exclusive stream: Чуй дебютното EP на GOOD TRASH

Слушай чисто новото EP Monotony на Good Trash – ексклузивно в Lunatic.bg

Дебютното издание на проекта Good Trash излиза днес – 17 януари 2022 – във формат аудио касета и дигитално от българския независим лейбъл Kontingent Records.

Good Trash е проект на Антонио Андонов, познат в подземната музикална сцена на София като басист на пънк банди като Против Всяка Власт и Боли ме фара.

Monotony съдържа три парчета и е записано в рамките на два дни през октомври миналата година от Иван Шентов и Теодор Иванов в Kontingent HQ.

За новата си творческа посока Тони избира акустичното звучене, в комбинация с чисти вокали и текстове, засягащи лични емоции и преживявания. Фрустрацията изглежда е централна тема в трите парчета, които изследват усещането за самота, уязвимост и преходност на чувствата. Звученето е интимно и неподправено, изпълнението – в духа на DIY естетиката.

Записите, миксът и мастерирането са дело на Теодор Иванов (Razgruha, Feedbacker), а музиката излиза под шапката на софийския DIY лейбъл Kontingent Records, в чийто каталог ще срещнете банди като Outrage, Razgruha, Feedbacker, но и ембиънт артисти като Yhdarl & Mytrip, krāllār, savmart & KSEA

Снимка: Иван Шентов


„Откакто чухме първия сингъл Bad Ego Trip, доста се надъхахме от съществуването на този нов проект. По някакъв начин Good Trash запълва една специфична ниша в ъндърграунда – уязвима и интроспективна акустична инди-пънк музика с подчертано меланхолична атмосфера, нещо свежо и различно в софийската сцена.“ казва за изданието Иван Шентов (Kontingent Records).

„Свързахме се с Антонио и го попитахме дали иска да направим една сесия при нас, и той се нави. Просто запазихме два дни, сложихме няколко микрофона и го оставихме да направи неговото нещо.“

Снимка: Иван Шентов

Резултатът е EP-то Monotony – издание с три песни, който вече е достъпно за сваляне в дигитален формат, както и като тираж от 30 лимитирани касети.