Последни
Home / Музика / Гледай видео от Шумна неделя #2 с gokkun & S.B.R.
Гледай видео от Шумна неделя #2 с gokkun & S.B.R.

Гледай видео от Шумна неделя #2 с gokkun & S.B.R.

Amek и Abandonment label направиха последното шоу* във вече бившата сграда на Социален център „Аделанте“ – втора серия от поредицата „Шумна неделя„. Шоуто започна с S.B.R. – един от многото проекти на Николай Митев, създателят на Abandonment (познат още като |H|14| и Nihilistic Front), който експериментира с луупове, синтетични и органични звуци, за да създаде статична и монотонна звукова атмосфера.

След кратка подготовка започна и изпълнението на gokkun, който не бяхме гледали от поне 4 години в България. Мартин Луканов – човекът зад gokkun и некоронован крал на българския harsh noise избра да свири на тъмно, така че следващия клип е повече за слушане, отколкото за гледане.

Обявеното за най-специалното за вечерта събитие беше премиерната прожекция за България на BISING (2014) – документален филм за индонезийската нойз/експериментал сцена, който беше официално предоставен безвъзмездно от организаторите.

Истинското събитие обаче беше представянето на чисто новото, супер лимитирано издание на касета на Amek – Love Hits’09 на gokkun. Можеш да скорнеш една от точно 20 (всъщност вече доста по-малко) касети, и не се мотай, защото любовните харш нойз хитове няма да ги има онлайн, никога!

gokkun - love hits09

*След края на месеца Социален център Аделанте се мести от настоящата си сграда на Гурко и междувременно си търси нова. Виж повече и помогни за изграждането на нова база за един от малкото действащи проекти за независимо социално пространство!