Последни
Home / Музика / GATTACA и REMEK от Чехия!
GATTACA и REMEK от Чехия!

GATTACA и REMEK от Чехия!

След малко по-малко от месец предстои един специален концерт! Неговата „специалност“ се състои в енергията, отдадеността и посланията, които носят чешките банди Gattaca и Remek. Те ще свирят на 28.10. в София по покана на DIY Conspiracy, на които дължим повече добри шоута и приятни изживявания, отколкото можем да си спомним в момента.

Gattaca свирят мрачен и политизиран хардкор с осезаеми d-beat, кръст и блек метъл влияния.

Remek (които делят китарист с Gattaca) са screamo ветерани от Прага, с корени в 90-арската емо сцена и социално ангажирани хардкор пънк послания. И двете групи създават енергична и емоционална музика, придружена с текстове с огромен заряд. Всичко това е поднесено в стила и етиката на DIY движението, vegan straight edge начина на живот и отказът от консуматорството.

Двете банди тръгват на балканско турне през октомври:

Remek/Gattaca
Вижте тук кратък документален филм за Remek:

Местната подкрепа е осигурена от титаничните UPYR, които отново са на сцена с ексклузивен стегнат и агресивен сет. За нас ще е удоволствие да ги видим в пънк/хардкор контекст, не само заради хардкор корените на някои от членовете им, а и просто поради факта, че са една от най-интересните софийски групи изобщо.

DIY Conspiracy

Инфо:

MIXTAPE 5* B-Side, 10 BGN (само на входа!)
⌚Вратите отварят в 21:00