Последни
Home / Музика / Free Kitten – Punks Suing Punks
Free Kitten – Punks Suing Punks

Free Kitten – Punks Suing Punks

Free Kitten - Punks Suing Punks EP

Free Kitten – Punks Suing Punks EP

Punks Suing Punks е ЕР с три песни на легендарните нойз експериментатори Free Kitten. То излиза пред 1996 г. и едва ли щяхме да го споменаваме с такъв ентусиазъм, ако групата не го беше пуснала в bandcamp днес за да си го припомним.

Това е второто им от общо три издания за лейбъла Kill Rock Stars и съдържа три парчета – Kitten Bossanova, Punk v. Punk и Coco’s Theme. Последната най-вероятно е посветена на дъщерята на Ким Гордън (и вече бившият и съпруг Търстън Мур от Sonic Youth) – Коко Хейли Гордън Мур.

Free Kitten е „супергрупа“ съставена от Ким Гордън и Джули от Pussy Galore. В началото се казват само Kitten, но някакъв хевиметъл изпълнител (или изпълнителка) за който никога не сме чували заплашва да ги съди, затова променят името си. В различните им реинкарнациии в групата влизат Марк Айболд (бас) от Pavement и по-късно Sonic Youth, както и Йошими от Boredoms на барабаните. В това ЕР обаче на барабаните е господин Стив Уест.

Дръпни ги го от линка в началото на статията само за три американски кинта. Парите отиват директно в групата. Е, малко отиват и в bandcamp, но това е по-скоро готино.