Последни
Home / Новини / Финк в София

Финк в София

Сред приятните изненади още в началото на концертната година у нас е концертът на британският изпълнител Фин Грийнол, по-извествен като Финк (Fink). Той прави приятна и добре звучаща хипнотична музика с доста акустични инструменти, която успява да звучи дори агресивно на моменти. И докато тази ниша в музиката е общо взето доста населена, във Финк има нещо, което си заслужава.

Ето и няколко сравнително скучни подробности:

1) Събитието ще е в „София Лайв Клуб“ на 2 февруари 2015 г.

2) Финк гостува у нас в рамките на турнето, с което представя петия си албум Hard Believer заедно с Тим Торнтън (ударни, китара) и Гай Уитакър (баскитара).

3) Интересно е, че Финк стартира като DJ и електронен музикант в култовия лейбъл Ninja Tune. Първият му аблум е изцяло електронният Fresh Produce. Следва промяна на музикалния курс и през 2006 излиза Biscuits for Breakfast, върху който Fink работи съвместно с Гай Уитакър и Тим Торнтън. По-късно се появяват Distance and Time от 2007, Sort of Revolution от 2009 и Perfect Darkness от 2011. В последните си музикални търсения обаче, включително и в Hard Believer, посоката е по-скоро хипнотична музика, повлияна от акустичния фолк и алтърнатив, с въздействащи текстове.

4) Fink работи с някои по-известни артисти като Lamb, Bonobo, Lohn Legend, с половината останал каталог на Ninja Tune и дори с Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам. Което всъщност няма кой знае какво значение, но бепе в прес релийза и решихме да го оставим.

Ако харесваш Финк – купи си билет (струват 20 лева) и върви на концерта. Ако не си сигурен, чуй това парче  – или някое друго – и реши сам.