Последни
Home / Кино / „Ритъмът под краката ми”: R’n’R за домакини
„Ритъмът под краката ми”: R’n’R за домакини

„Ритъмът под краката ми”: R’n’R за домакини

★★✰✰✰✰

Холивуд редовно се проваля в опитите си да направи R’n’R филм и стига само до сълзливи ленти, в които депресирани млади дами като Кийра Найтли свирят на китара и си спомнят изгубената любов. За съжаление Великобритания също не постига успех в това начинание.

 „THE BEAT BENEATH MY FEET” (Ритъмът под краката ми) трябва да е леко мрачен, но не много потискащ, бунтарски, но да не прекрачва границите … и вдъхновяващ. Но е скучен и банален като усмивка от реклама.

Вглъбен в себе си тийнейджър открива, че неприятният съсед всъщност е смятанa за отдавна мъртва рок енд рол звезда. Така след известни „драми” по пътя очаквано намира заместник на проваления си баща, който му разкрива и истината на музиката.

Въпреки че е ясен от първата минута, страдащите от носталгия по сцената на Манчестър от средата на 80-те ще успеят да го доизгледат. После обаче задължително ще си оправят вкуса с няколко превъртания на ”Unknown Pleasures” на Joy Division и ще се сетят за един от шедьоврите в жанра „Control” на Антон Корбин.