Последни
Home / Музика / Концерт на Фернандо Отеро и Дагмар Спейн в София и Пловдив
Концерт на Фернандо Отеро и Дагмар Спейн в София и Пловдив

Концерт на Фернандо Отеро и Дагмар Спейн в София и Пловдив

Предстоят две дати в България (София и Пловдив) на световноизвестния аржентински композитор Фернандо Отеро, носител на награди Грами, съвместно с Дагмар Спейн – съвременен танц от сърцето на Европа.

Фернандо Отеро

В резултат на години изучаване на класическо пиано, виртуозният пианист създава свой стил, в който комбинира елементи на джаз, танго и съвременна класическа музика. Неговите произведения притежават силна ритмична наситеност, когато изпълнява в бързо темпо. Свиренето на Фернандо е като песен, наситено с прецизност и експресивност. Отеро представя силно изразени композиции с широка палитра от цветове.

Зад гърба си, Фернандо има 15 албума като соло-пианист и повече от 50 международни участия всяка година. Неговите албуми са издавани от Nonesuch Records, Warner Music, Harmonia Mundi и World Village.

Дагмар Спейн

Родената в Чехия талантлива Дагмар Спейн открива любовта към танца в детска възраст. Признат хореограф, артист и директор, Дагмар стартира своето обучение във Франкфурт, продължавайки го в Ню Йорк (MFA), където остава да живее повече от 20 години.

Любовта и радостта от импровизацията в Дагмар биват разпознати от нейната учителка, когато тя е едва на 10 години, което натурално я кара да препознае себе си в хореографията. И така импровизацията се превръща в основен мотив в нейните произведения.

През 2000 г. Дагмар основава Dance Imprints и си партнира със световноизвестни режисьори, музиканти, актьори и танцьори. Компанията и е продуцирала три пълнометражни произведения A/Part (2004), Beside Me (2008) and Re:turn (2009), както и дузина кратки хореографии за пиесите Marat/Sade (2012) Dokola (2012), Sacrifices (2014). Работата на Дагмар е представена и разпознавана в Германия, Чехия, Франция, Америка, Канада и Япония.

В тази колаборация артистите комбинират сили, за да подчертаят уникалността на музикалните композиции на Фернандо, визуализирайки ги с хореографията на Дагмар. Балерината има силно възхищение от работата на Фернандо и се чувства дълбоко вдъхновена да създава хореография към избрани моменти от неговите композиции.

10 октомври 2015 – София
Чешки Културен Център, София
Начало: 20:00 ч. / Билети (на място): 15 лв.
Линк към събитието в социалната мрежа

11 октомври 2015 – Пловдив
зала Съединение, Исторически Музей, Пловдив
Начало: 20:00 ч. / Билети (на място): 12 лв.
Линк към събитието в социалната мрежа