Последни
Home / Кино / Фатих Акин и барът на падението
Фатих Акин и барът на падението

Фатих Акин и барът на падението

 “Господ ни посещава често, въпреки че обикновено не сме вкъщи

“Златната ръкавица“ е бар в квартала на червените фенери в Хамбург “Санкт Паули“.

През 70-те години на миналия век той приютява маргинали и моряци, бягащи от живота. Там завесите никога не се вдигат, за да не разбират хората, че е изгряло слънце. Веднъж мъж умрял на бара и никой не разбрал три дни.

 Един от редовните посетители е Фриц Хонка (Йонас Даслер). Морален деградант, чиято противна външност, отразява същността му. Често той си тръгва заедно с някоя също толкова пропаднала жена, която вече не се връща. Но няма кой да я търси.

„Тhe Golden Glove “ (2019) е написан и режисиран от Фатих Акин в традициите на европейския филм на ужасите. Дълги кадри на разчленяване и детайлно описание на живот, който не си струва да се живее. Портрет на един сериен убиец – гротеска.

“Когато няма време за Господ, има много време за травиалности“

Хонка се опитва да се измъкне от мизерията и алкохола, но пътят му все го връща към тях. И докато гледаш отвратителните кадри, усещаш миризмата на разлагащата се плът.

Филмът е истинско изпитание за феновете на Фатих Акин, които трудно биха оценили тематичния завой в творчеството му. Близо 2 часа истинска, неподправена гадост.