Последни
Home / Новини / Faith No More разкриха подробности около предстоящия им албум
Faith No More разкриха подробности около предстоящия им албум

Faith No More разкриха подробности около предстоящия им албум

През април 2015 се очаква да излезе първият от 18 години албум на Faith No More. Въпреки, че след разпадането си през 1998 групата се събра отново през 2009, музикантите не са издавали нов албум след „Album of the Year“ от 1997.

В скорошно интервю за Revolver басистът Бил Гулд заяви, че новият материал е повлиян основно от The Cramps, Link Wray и Siouxsie and the Banshees.

Гулд дава и конкретни примери: песента „Cone of Shame“ е „рок енд рол, основан на блуса“ с „влияние от Link Wray, The Cramps и малко блек метъл“. Части от друга композиция – „Matador“ (изпълнена на живо от Faith No More още през 2012), „наподобяват първия албум на Siouxsie and the Banshees“, като при записа е  използвано истинско пиано, което допринася за „органичното качество на музиката“.

„Албумът ще бъде много по-различен от всичко, което излиза напоследък – донякъде това е и целта. Той е комбинация от това, което не се чува по света и това, което липсва на други банди. Ще звучи като Faith No More“, добавя още музикантът.

Все още неозаглавеното LP ще излезе през пролетта на идната година, като веднага след това ще бъде последвано от турне в САЩ. Първият сингъл от албума, „Motherfucker“, ще бъде реализиран още тази есен – на 28 ноември, в ограничен 5000-ен тираж.