Последни
Home / Новини / Erase Errata се разделят
Erase Errata се разделят

Erase Errata се разделят

След като в началото на година култовата банда Erase Errata издадоха нов албум след 9 години затишие, на 7 август момичетата обявиха, че се разпадат. Въпреки големите паузи в тяхната кариера групата никога официално не бе спирала да съществува. В периодите, в които не се чуваше нищо около Erase Errata, обикновено членовете на бандата участваха в най-различни странични проекти.

В края на миналата седмица в официалната им facebook страница излезе следното съобщение, което достатъчно красноречиво показва, че това вече е краят на Erase Errata като група:

Erase Errata се разделят

Въпреки че това само по себе си е кофти новина, все пак албумите, които Erase Errata оставят след себе си са супер яки и всеки от тях има особена стойност за нас. Последният от тях – Lost Weekend вкара доста свежи очаквания за развитието на бандата, но за съжаление се оказа последен в тяхната кариера. Виж повече за албума тук.

Erase Errata
Erase Errata са Jenny Hoyston (вокали, китари), Ellie Erickson (бас) и Bianca Sparta на барабаните. През годините работеха с култови лейбъли като Kill Rock Stars, Blast First и Tsk! Tsk! Делили са сцена с цяла плеяда от невероятни артисти, сред които и Sonic Youth.

Последните им концерти ще са през октомври в Тексас.