Последни
Home / Новини / Изгубеният уикенд на Erase Errata
Изгубеният уикенд на Erase Errata

Изгубеният уикенд на Erase Errata

Известно време не бяхме чували нищо ново от Erase Errata. Под „нищо ново“ разбирай студиен албум. Под „известно време“ разбирай 9 години. Хубаво е, че пак са тук. И съвсем на място се нареждат в една особена поредица от страхотни нови албуми на страхотни не-много-нови банди, които ни държат нащрек през 2015 г.

Списък на част от албумите, които чакаме през 2015 г. – тук.

Erase Errata са една от онези групи, които звучат ужасно раздрънкано и в същото време много мелодично и поп. Те определено притежават онова качество, за което англоговорящите използват думата „catchy“.

Новият им албум се казва Lost Weekend и вече изтече („легално“, каквото и да значи тази дума) за слушане в няколко сайта – виж линка в края на статията. Oфициалната дата за излизането му е 20 януари, така че вече можеш да вадиш кредитната карта и да поръчваш. Всичко звучи страхотно, но като че ли има нужда от малко време докато можеш да се насладиш напълно на всички малки трикчета и скрити диаманти в тези 7 песни. А такива определено има.

erase errata1

Ако не си чувал за Erase Errata – сега е чудесен момент да го направиш. Те идват от Сан Франциско и стават популярни най-вече с турнета и записи с Le Tigre и японските нойзаджии Melt Banana. През 2003 г. правят сплит със Sonic Youth, който звучи адски свежо и днес.

Слушай и подкрепи директно Erase Errata в bandcamp.

Слушай „History of Handclaps“ от новия им албум в Youtube:

Stream на албума от noisey

Lost Weekend tracklist:

01 History of Handclaps
02 In Death, I Suffer
03 My Life in Shadows
04 Scattered Means
05 Watch You’re Language
06 Galveston (Dark Tides)
07 Don’t Sit/Lie