Последни
Home / Литература / Междутерминалие
Междутерминалие

Междутерминалие

Oт Иван Гугин

Разтворена книга „Brave New World“, хашлашки отворена „Kаменица“, телефонен разговор на добър английски.

Tя е седнала на пода под опашката за полета до Лондон, за да напомни, че Tерминал Eдно има все пак някаква връзка с цивилизацията и не е само Ан-Цунг .

Когато от фона рязко изпъква един друг женски глас точно до лявото ми ухо „ша му кажа… Ша му кажа дъ пугледни ..ай аз ш чи пиша… „
….


Качвам се в самолета и след четири часа съм вече в пъб.
Жена ми се връща утре и аз пия предварително в периферията на Камдън Таун. Пия за всеки случай. Пия стандартно и улегнало. Ескейпизъм по чорбаджийски. Кодирано ли е да стана подут женен модел?

И да е кодирано все ми е тая… Нямам време да се подтисна, защото Кейт Мос влетя през вратите на заведението.

Не, не оригиналът а младо копие. Не ходи а препърхва от стъпка до стъпка… Срещнахме очи и моментално погледът й отскочи еластично в страни. Висока красива алтернативна млада. С много черен молив около очите и кожух до земята. А аз – аверадж тайърд уайт … отминат като крайпътен стълб.

Музикалният фон е от пост пънк каталога, който Nouvelle Vague препродават напудрен и прошепнат с френски акцент. В момента слушаме I’ll Stop the world and melt with you.. Уид ю.. И подобни поизтъркани излитания от миналото. Понякога им отива да са отлежали в сироп от вчерашна романтика.

Пример са Psychedellic Furs. Те са за мен поне перфектната поп музика. Дрезгаво монотонно, нарисувана с отчаяние мелодична мечта. Парчета без лигавщина и утопия за този, който чува.

У дома си съм си с тази селекция обаче… Една порода позьори с тяхното маниерничене ме настройват раздразнително.
Барманите тук са прайм екзампъл. Екстровертният го раздава с разгърдена окъсана риза, „чест тат“ (татуировка на гърдите за който не е светнат), лилавеещ гребен, гривнички,висящи джаджи и нон стоп чупки, пози, гримаси … Другият е като отнесена загащена фея с раирана блуза и гуменки. С поглед изпълнен с френч angoisse: тази смес от интелектуална погнуса объркване и екзистенцализъм. Наливат бири и двамата като Пиеро и Арлекин всеки зает със своята поза.

Кухи лейки – мисля си аз. Пораздразнен от това, че и двамата са по-млади от мен и могат да правят, каквото си поискат. Кво да ги праиш такива са хората. Канят те докато си куул и после безсрамно те изхвърлят на боклука. Затова ли сега да се вкисвам 😃.

Интересното е, че женските модели от този тип ги гледам с възхита, а мъжките с раздразнение.

Полът не е съвсем бракувана концепция, въпреки че е станал малко неприличен през 2019. Хайде обаче някой да обясни този тренд и на богомолките. Дали през 2019-а ще започнат сами да си ядат главите?..
Едва ли при целият наслоен инсектициден сексизъм.