Последни
Home / Новини / Electric Orpheus – септемврийско издание с Odd Couple, Comasummer и 2henning
Electric Orpheus – септемврийско издание с Odd Couple, Comasummer и 2henning

Electric Orpheus – септемврийско издание с Odd Couple, Comasummer и 2henning

Рокендрол от Берлин, абстрактен поп от Швейцария, психиделичен 60-ски рок, стилово богата селекция на винил и съвременен танц очакват посетителите на фестивала Electric Orpheus в рамките на предстоящото му септемврийско издание. От този септември събитието вече е част и от официалната програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Предстоящото издание на Еlectric Orpheus ще се състои на 9 септември 2017 г. /събота/ с начален час 17:00 ч., в пространството на парк-лозе Вила Юстина. Освен качествената селекция на стилово и жанрово разнообразна програма от български и чуждестранни артисти, отличителен маркер за предстоящите издания на Еlectric Orpheus е реализацията им на алтернативни пространства в Пловдив и региона, с което проектът си поставя за цел развитието на локациите за градска култура.

Хедлайнер през септември е немската група Odd Couple, която лети от Берлин специално за Еlectric Orpheus след натоварено лято по фестивалните сцени на Европа.


Odd Couple са гаражно рок-психаделик-краут-стоунър дуо от Берлин – Яша и Тамо. На живо биват допълнени до трио, за да предложат стръмна серпентина от ритъм и китарна плътност в стил QOTSA, с космични заклинания от звук и хипнотични аранжименти.

През 2016 бандата издаде втория си албум Flügge през лейбъла Cargo Records. През лятото на 2017 Odd Couple обхождат европейската фестивална карта, а Electric Orpheus се гордее, че може да предложи такова изживяване на българската публика.

Абстрактен поп/Инди джаз


От Швейцария гостува дамското дуо 2henning, които ще зарадват любителите на алтернативното звучене. Често определяни с етикети като авангарден поп и инди джаз, те използват експериментирането като основен двигател. Дуото разчита на синтезатори, барабани и вокали и предлага собствена визия за поп стилистика чрез абстрактен подход.

Психиделичен рок


Comasummer е психиделик/гаражна рок банда, създадена през 2014 в София. Много бързо те станаха любимци на публиката в България и успяха да излязат извън рамките на страната. Дебютният им албум Out Of The Sun излезе на касетка през американския лейбъл Custom Made Music, а групата направи и участия в чужбина. Comassumer запълват звуковите пейзажи с умело балансирана смес от психеделик, шугейз, гаражен и пустинен рок.

Съвременен танц & пърформанс


От София гостува колективът на Atom Theatre, който ще представи танцовия пърформанс “Невъзможност в най-чист вид/Фрагменти в движение” – работа, която изследва невъзможността като форма на надежда, копнеж, желание и същевремeнно като слабост, уязвимост, деструктивност… Телата на танцьорите се свързват в конструкции, търсят идентичност, изграждат перспективи и рисуват пространството.

Парти формат/DJ

Подгответе се за много танци. За изданието през септември гостуват едни от изявените колекционери на плочи и любители на качествения звук в България: Visitor Q и Pikebass. И двамата са познати като страстни изследователи на нови и стари издания. Ще чуем силна селекция от диско, фънк и хаус на 12 инчов винил от началото на 70-те години до наши дни. За подобаващия старт на вечерта ще се погрижи винаги еклектичното XRaydio.


Локацията

Парк-лозе Вила Юстина е само на 25 километра от град Пловдив и предлага качествена селекция вина, паркинг, място за палатки, бар, кетъринг, санитарни възли, душове, такси от и до Пловдив и въобще всичко нужно за едно чудесно прекарване. Билетите са на цена от 20 лева на място и в системата на Е-Pay и ЕasyPay.