Последни
Home / Новини / Ефа Супертрамп с две дати в София
Ефа Супертрамп с две дати в София

Ефа Супертрамп с две дати в София

Ефа Супертрамп е от Кардиф и прави вълнуваща и ангажирана фолк-пънк музика, а това не е първото и идване у нас. След като открадна сърцата ни на един от най-посетените концерти във (бече бившия) Социален център Аделанте преди 5 години, Ефа идва отново в България за цели два концерта.

Преди около година пък писахме за един страхотен зин, писан и издаден от нея – виж повече тук.

Първата дата е 4 юли, а събитието е с кауза: Ефа и Илко Биров ще открият благотворителната фотографска изложба „Помогни ни да пораснем“, която има за цел набиране на средства в помощ на зависими хора. Изложбата е организирана от Ателие ФотоФози, Програма за рехабилирация на зависими „Солидарност“ към Фракарита България и дроп-ин център „Къща Посока“.

Откриването и концертът ще бъдат на 4 юли 2017 г., вторник, в Център за култура и дебат „Червената къща“ от 18,30 часа на адрес гр. София, ул. „Любен Каравелов“ № 15. Самата изложба ще продължи един месец, като през това време всеки може да закупи копие от представените снимки. Средствата отиват директно в помощ на клиентите на център „Къща Посока“ – безплатна социална услуга, която подкрепя една от най-уязвимите групи зависими в тежко социално положение.

Вижте повече за събитието тук – във Фейсбук събитието за изложбата.

На следващия ден Ефа е във Фабрика Автономия, заедно с drone noise проекта krāllār, зад който стои Иван Шентов (Feedbacker). Супер възможност да се докоснем нейните истории за автономията и свободата, облечени в мелодични и надъхващи фолк-пънк парчета на английски и къмрайг (уелският език, които идва от древните келти).

Събитието е със свободен вход, което значи че няма билети, но също така не значи безплатен вход.

Свободно дарение значи, че искаме да изградим една сцена, в която всеки, който споделя ценностите ни, е приет и добре дошъл, независимо от финансовото му положение. Всеки сам решава с колко може да подкрепи групите. Вярваме, че никой няма да подмине касичките, които ще са на разположение. Разчитаме на съвестта на всеки да остави подходящо дарение, така че да помогнем на бандата да продължи турнето си.

Вижте повече информация за концерта на 05 юли – тук.