Последни
Home / Музика / Звуковите картини на E.U.E.R.P.I.
Звуковите картини на E.U.E.R.P.I.

Звуковите картини на E.U.E.R.P.I.

Обръщаме поглед върху още един интересен проект от България, за който сигурно вече сте чули – E.U.E.R.P.I.

Солов outfit на Мирян Колев, живеещ и творящ в Стара Планина и представящ музиката си в различни географски пояси. Самият той разкрива, че проектът е „създаден с основната цел да представя музиката като вид експресия или с други думи да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки„.

Най-общо казано стилът на E.U.E.R.P.I. е „експериментален ембиънт“ с композиционно-импровизационна насоченост.

Какво ще рече това?

Върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата. По този начин един личен вътрешен микрокосмос, когато се извади на показ, става част от цялостното време/пространство.

За последните 4 години, откакто проекта е активен, E.U.E.R.P.I. има над 100 музикални пърформанса в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Ирландия. Мирян представя музиката си на различни пространства и фестивали – от малки интимни арт кафета и галерии, през ъндърграунд музикални клубове и йога студиа до пещери, катедрали и летища.

„Всяко пространство е различно и носи различна атмосфера, затова и всеки пърформанс е различен.“

След активна концертна дейност през 2016 и няколко месеца в изолация за работа по предстоящи 2 албума – един солов и един колаборативен (с литовската певица Tamsaule), Мирян Колев слиза от планината и идва в Къща Creative Hub за първия си музикален пърфоманс за 2017.

Вижте повече в събитието във Фейсбук.