Последни
Home / Музика / Този петък: dwaal подгряват за Calf (GR) в Maze
Този петък: dwaal подгряват за Calf (GR) в Maze

Този петък: dwaal подгряват за Calf (GR) в Maze

Стана ясно и кой е специалният гост, който ще открие концертът на гърците Calf на 6 май (петък) в Maze. Те идват по покана на Independent Sofia и със съдействието на Alarma Punk Jazz Fest, MAZE, Нов Берлин / Neu Berlin и Vulsima.

Това е двуглавото чудовищe dwaal, което вероятно помните от концерта на Toby Driver и Keith Abrams от Kayo Dot през февруари!

dwaal е колаборация на две познати имена от експерименталната сцена в София – Иван Шентов (когото познаваме от КПД-0, a и от актуалните му проекти – DIY лейбълът Kontingent Records, нойз-рок дуото Feedbacker и соловият krāllār) и Николай Митев (|H|14|, S.B.R., Nihilistic Front, Abandonment Label) комбиниращи пластове от drone, noise и ambient.

Името им идва от африканската дума за замечтан, а музиката им е звуковият еквивалент на остра интоксикация, комбинирана с елементи на трахеотомия в полубудно състояние. Част от изразните средства на двамата са аналогови синтезатори, специално модифицирани струнни инструменти, „намерени“ звуци, field recordings, а също и методи, родеещи се с техниката prepared guitar по примера на последователи на легендарния Джон Кейдж като Кийт Роу и Глен Бранка. Всичко това обикновено е поднесено с обилни количества fuzz, на границата между мелодията и контролирания хаос.

Както вече писахме, гръцките пост-рок психеделик машини Calf от Кардица, Тесалия, които отвяха главите ни на миналогодишния Dark Friends Mini-Fest ще гостуват в София в началото на европейското си турне.

Calf