Последни
Home / Кино / “Разрушение”: Джейк Джиленхол разглобява миналото
“Разрушение”: Джейк Джиленхол разглобява миналото

“Разрушение”: Джейк Джиленхол разглобява миналото

“Разрушение” (Demolition) – последният филм на режисьора Жан-Марк Вале (Dallas Buyers Club; Café de Flore; Wild) на пръв поглед е тривиален сюжет за търсенето на смисъл след голяма житейска загуба.

Историята обаче е много човешка и красиво пресъздадена, което в крайна сметка ти оставя усещането, че ти се е случило нещо хубаво.

Джейк Джиленхол, който на практика няма слаба роля (Prisoners; Enemy; Nightcrawler; Southpaw; Everest) този път е в ролята на Дейвис – инвестиционен банкер, който губи съпругата си при автомобилна катастрофа, а той остава жив.

За последно тя му натяква, че не е поправил капещия хладилник, а в следващия момент я няма…

Изгубил смисъла, не можещ да почувства тъга или болка, Дейвис като в транс разглабя неща, започвайки от хладилника, търсейки в разрушението отдушник на мъката.

Отдава се и на друго странно занимание – започва да пише писма до центъра за обслужване на клиенти на фирма за вендинг автомати, в които излива душата си.

Започнала като оплакване от отказа на машината да му пусне фъстъци в болницита, десет минути след като е разбрал за смъртта на жена си, кореспонденцията прераства в приятелство със служителката, откликнала на писмата му – Карън (Наоми Уотс) и нейния 15-годишен син.

Demolition (1)

И докато се мотае с тази ”луда жена” и това ”лудо хлапе, самият той се отдава на ”луди” занимания, които го изваждат от релсите на досегашния монотонен живот.

Понякога, за да продължиш напред, трябва да се освободиш от всичко старо…