Последни
Home / Музика / Deffektegg – Nadir
Deffektegg – Nadir

Deffektegg – Nadir

Албумът на DeffekteggNadir излезе на 1 септември във формат лимитирана до 35 бр. касета (Amek amek010) и дигитално издание (Mahorka – mhrk177).

След Weightless (2014) следя с интерес малкото, което достига повърхността под името Deffektegg. Проектът на Явор Грънчаров гравитира в орбитата на дроуна и ембиънта, но това е въведение по-скоро за четящия, а не за слушащия човек.

Пристъпвам към този албум внимателно и с опит да форматирам за момент съзнанието и да позволя на музиката да премине през мен без ограниченията на културните и жанрови отлагания. Първото слушане на Nadir, разбира се, е на касета. Приятен гъдел за нърдове и прекрасна възможност, осигурявана ни вече регулярно от активни български лейбъли като Amek.

Музиката в Nadir е пътешествие и нищо по-малко. Мъгла, разкъсвана от електрически искри и настръхващи звуци със загадъчен произход. Почти час през бледите полета на въображението. Минималистични и атмосферични тракове, които звучат органично. Композирани без излишно усилие и претенция. Задържащи вниманието и с потенциал да разказват различна история при всяко слушане. Nadir с лекота се нарежда сред най-зареждащите експериментални албуми в местната сцена за 2016 г.

Слушай целия албум онлайн тук или се опитай да докопаш едно от последните (стриктно лимитирани до 35) копия на касета от Amek.

★★★★★★
6/6

Ревю: Иван Шентов