Последни
Home / Музика / Dark Friends Fest III: CALF | FAULT | BELOVED BINGE
Dark Friends Fest III: CALF | FAULT | BELOVED BINGE

Dark Friends Fest III: CALF | FAULT | BELOVED BINGE

Тази сряда – 20 май – се случва нещо необичайно в софийския ъндърграунд, или каквото там е останало от него. Събитието DARK FRIENDS FEST III, с участието на гръцки, щатски и няколко български артисти и DJ-и, е в клуб „4 Стаи“.

dark fr poster

Ето какво можем да видим там:

CALF – Thessaly, Greece

е пост-рок, дуум проект на четирима инструменталисти създаден през 2008-ма и набиращ популярност сред ценителите и на други стилове като нойз рок, стоунър и индъстриъл. Датата в София е първата от турнето им в Източна Европа. Характерни са със смесването на бързи и тежки рифове с по-бавни и мелодични пасажи и като цяло с доста интезивен и всеобемащ звук.

FAULT – Sofia, Bulgaria

са едни от флагманите на българската индъстриъл сцена. Музиката им съдържа монолитно и разтърсващо метално ядро, вдъхновено от цикличността и звука на машините. Ще представят и пълното си визуално шоу с прожекция на авторски заснети клипове и семпли.

BELOVED BINGE – Seattle, USA

е дуо формирано в столицата на независимата музика в Америка и по настоящем находящо се в Северна Каролина. Саундът им носи в себе си непосредствената свежест на indie pop rock-a и post-punk revival-а от времето, когато това не беше популярно. Концертът им в София за сега е последен в няколкоседмичното им европейско турне.

INDIOTEQUE – warm-up и dj support

които ще се заемат с музикалното оформление на събитието преди, между и след изпълненията на групите предполагаме са ви известни като едни от най-последователните в любовта си към неортодоксалния рок и неправолинейната електроника.

Ден: 20-ти Май, Сряда
Място: Бар „4 Стаи“ / Bar 4 Rooms ул. Ангел Кънчев №1
Старт: 20:05 ч. Край : 02:05 ч.
Билети: 10 лв. на място в деня, 15 лв. промо-билет за двама (предварителна продажба)