Последни
Home / Кино / DamNation: Освободете реките!
DamNation: Освободете реките!

DamNation: Освободете реките!

DamNation е едно от най-силните документални заглавия на природозащитна тематика за 2014 г., отличено с 11 награди от 9 специализирани филмови фестивала за планинарство, околна среда и зелени практики.

DamNation е вълнуваща филмова одисея за драматичната промяна в отношението на една нация от гордост към инженерното чудо на мащабните язовирни стени, към постепенното осъзнаване, че бъдещето на човека е неразривно свързано с живота и опазването на естествените реки.

Лентата ще бъде представена в България на 15 януари благодарение на Горичка и фестивала Дни на предизвикателствата. Именно Горичка е издател на книгите на основателя на Patagonia Ивон Шуинар Ивон Шуинар – „Отговорната компания“ и „Пусни народа ми да кара сърф“.

DamNation се прожектира и в партньорство с световната природозащитната организация WWF Bulgaria, чиято актуална кампания за опазване на реките цели именно съхраняване и възстановяване на естествените реки в България. Научете повече за кампанията и се подпишете в подкрепа на реките тук: wwf.bg/reki.

Прожекцията ще е в кино Люмиер. Повече инфо тук.