Последни
Home / Новини / Culture Club отново заедно

Culture Club отново заедно

Бой Джордж и останалите от Culture Club ще се съберат за пръв път след 14 години в оригиналния си състав. Групата ще издаде нов албум през 2015, предшестван от редица турнета в Северна Америка и родната им Великобритания, започващи този ноември.

Работата по новото LP включва сътрудничество с Youth, басист и един от основателите на Killing Joke, също и продуцент на The Verve, The Cult и Primal Scream.

В интервю за The Rolling Stone по-рано тази година Бой Джордж (който наскоро издаде първия си солов албум след 1995 – “This is What I Do”) заяви, че групата от няколко години се опитва да пише заедно, но моментът едва сега е настъпил.

Заедно с Джордж, в Culture Club са още Мики Крейг (бас), Рой Хей (китара, клавир) и Джон Мос (перкусии). Четиримата се разделят след като издават албума “From Luxury to Heartache” (1986), като основна причина за това е зависимостта на вокалиста към наркотиците. Бандата се събира отново през 1998 и издава през следващата година “Don`t Mind If I Do”, след което отново се разпада.