Последни
Home / Музика / Един гараж на булевард „Лейк Вашингтон“ № 171 в Сиатъл
Един гараж на булевард „Лейк Вашингтон“ № 171 в Сиатъл

Един гараж на булевард „Лейк Вашингтон“ № 171 в Сиатъл

Сиатълската полиция разпространи 35 непоказвани досега снимки от мястото, където Кърт Кобейн сложи край на живота си точно преди 20 години.

Фотографиите са открити при наскоро подновеното разследване за смъртта на Кобейн, и въпреки новите данни няма доказателства против версията за самоубийство.

Сред снимките от  пристройката над гаража в дома на певеца на булевард „Лейк Вашингтон“ № 171 в Сиатъл може да се види прощалното писмо, написано с червен химикал, забоден в средата на листа (за пръв път се вижда първоначалното място на писмото), ушанка, слънчеви очила, малко банкноти, две-три загасени в плочките цигари “Кемъл лайт”, както и кутия от пури “Том Мур”, пълна с принадлежности за взимане на хероин.

Тялото на Кърт Кобейн е открито рано сутринта в петък, на 8 април 1994 г. от електротехника Гари Смит, който е нает заедно с още няколко работници да инсталират нова алармена система. Кобейн е облечен в своето кафяво рипсено палто, любимите си джинси “Ливайс”, и единствения чифт обувки, които има в момента – кецове “Конвърс”.

Причината за смъртта е очевидна – еднократен изстрел в главата с ловна пушка “Ремингтън 11”. По-късно е установено, че преди това Кобейн е взел свръхдоза мексикански черен (black tar) хероин. Предполагаемата дата на смъртта е 5 април.

По NME