Последни
Home / Музика / Алтърнатив, инди-рок и пънк от Франция в събота вечер!
Алтърнатив, инди-рок и пънк от Франция в събота вечер!

Алтърнатив, инди-рок и пънк от Франция в събота вечер!

Две банди от Франция идват да забият в софийския клуб Mixtape 5 в събота вечер.

Въпреки че и двете банди са от родния град на Жул Верн, Нант, това турне ги събира за първи път заедно на Балканите. Интересен факт е, че и двете групи вече са свирили по веднъж в България.

Heavy Heart преди около една година в Grindhouse Skateclub, а Chaviré само преди няколко месеца в Пловдив. Музиката на първите е интересна смесица от инди-рок и мелодичен пънк, който със сигурност ще се хареса на фенове на банди като Title Fight.

Chaviré пък са представители на френската емоционална хардкор сцена, която има своите корени от средата на 90-те и началото на 2000-те с култови ъндърграунд представители като Anomie, Jasemine, Ivich, Amanda Woodward, Daïtro и др.

Българското участие е поверено на Lucky Number Nick. Енергичен микс от сърф-пънк, алтърнатив и гръндж, който ще направи вечерта наистина интересна.

Кога: Събота 28.10.2016
Начало: Вратите ще са отворени малко след 20:00, а концертът ще започне точно в 21:00.
Билети: Входът е 10 лева и само на място.Oрганизатор на събитието е DIY Conspiracy (http://diyconspiracy.net), които са едни от малкото промоутъри в България, чиито събития започват точно на време.

Новият видеоклип на Heavy Heart: