Последни
Home / Музика / CARPENTER BRUT с концерт в София през септември
CARPENTER BRUT с концерт в София през септември

CARPENTER BRUT с концерт в София през септември

CARPENTER BRUT, една от водещите групи в synthwave/darksynth ренесанса от последното десетилетие, идва за първи път в България по покана на софийското индъстриъл трио ABYSMATIC, за да представи чисто новия си албум LEATHER TERROR. Французите, които наравно с KAVINSKY и PERTURBATOR преобразиха музикалния свят до такава степен, че даже поп величия като THE WEEKEND и MILEY CYRUS започнаха да инкорпорират retrowave/outrun звучене и естетика в албумите си, идват с огромна сценична продукция, за да ни пренесат обратно в ретрофутуризма на сай-фай и хорър филмите от 80-те. Това е първото турне на групата от 2018-та година насам, когато превзеха САЩ и Европа с индъстриъл легендите MINISTRY, а преди това с готик сензацията GHOST.

На живо CARPENTER BRUT се състои от трима души – кийбордист на синтезаторите, китарист и барабанист. Както името на бандата предполага, концепцията на французите е вдъхновена от музиката и филмите на митичния хорър и сай-фай режисьор JOHN CARPENTER, който дава на света мрачни шедьоври като HALLOWEEN, THE THING и ESCAPE FROM NEW YORK. Затова не е изненада, че албумите на CARPENTER BRUT сами по себе си са замислени като саундтрак на фиктивна слашър поредица, която проследява историята на BRET HALFORD – сериен убиец и фронтмен на бандата LEATHER PATROL, който използва турнетата на групата си, за да открие и отмъсти на всички, които са го тормозили в гимназията. Новият албум LEATHER TERROR се явява втората част в трилогията, започната с предишния, LEATHER TEETH, a както знаем втората част в повечето пъти е най-добрата.

Събитието ще се проведе в столичния клуб MUSIC JAM, като преди CARPENTER BRUT на сцената ще видим и друга нашумяла представителка на тежката френска industrial/darksynth сцена – SIERRA.

Билети в мрежата на BILET.BGhttps://bit.ly/carpenter-brut-live-in-sofia