Последни
Home / Кино / Капитан Фантастик: Назад към към нормалното, но какво е нормалното
Капитан Фантастик: Назад към към нормалното, но какво е нормалното

Капитан Фантастик: Назад към към нормалното, но какво е нормалното

Бен (Виго Мортенсен) и съпругата му Лесли са избрали да отглеждат шестте си деца сред дивата природа вгорите на Орегон, далеч от консуматорското общество и видео игрите.

Ловуват и отглеждат храната си. Той обучава децата си по собствена програма – с много класическа литература, философия, политическа идеология, с презрение към парите и без…лъжи.

Не празнуват Коледа, но почитат Деня на Ноам Чомски, защото единият празник е на измислена личност, а другият –на истински хуманист.

Смъртта на майката, която е напуснала семейството, за да се лекува в града ги изважда от изолацията, за да се впуснат в едно приключение, което е колкото културен шок от сблъсъка с ”нормалните”, толкова е и преоценка на това кое е нормално.

Дали да си изчел тонове литература е най-доброто образование, ако ти липсват социални умения да заговориш момиче и дали си наистина свободен, ако сляпо робуваш на представата си за свобода.

И естествено като при всяко микро общество, живеещо в утопия, и тук героите минават през своя катарзис, но само за да запазят в живота си най-доброто от двата свята.

A най-накрая ще чуеш ”Sweet child o mine”, както никога преди.

Режисьор на „Капитан Фантастик“ е Мат Рос, известен досега повече като актьор от сериала ”Силиконовата долина” и филмите „Авиаторът” и „Американски психар”.