Последни
Home / Музика / Свежи новини около BROND
Свежи новини около BROND

Свежи новини около BROND

Любимците ни от BROND имат с какво да се похвалят този понеделник!

Първата новина е, че те ще са част от съпорта за дългоочаквания концерт на TORCHE, за който вече писахме тук. Групата е в София на 26 ноември благодарени на BRAVE MOUSTACHE.

BROND посочват TORCHE като една от любимите си банди:

„Ще имаме възможността да свирим с една от най-важните групи за нас. Група, коятo показа, че тежкото не е нужно да е кахърно, а напротив. Група, която е доказала, че може да пише песни и да чупи вратове едновременно. FUCKING TORCHE! А и да не забравяме участието на една от най-енигматичните български банди Obsidian Sea. Това епоследният ни концерт за 2015 г. така че ви очакваме, за да я заключим в едно торнадо, изяло няколко двойни дъги.“


Междувременно Wrong Fest обявиха и четвъртата официално потвърдила група за четвъртото издание на фестивала, който ще се проведе на 25 и 26 юни, в периферията на София. Да, правилно се досещаш, че това е именно четиригласната машина за рифове BROND!

Ето какво казват за тях самите Wrong Fest:

„Музиката им е смесица от влияния, които може би напомнят на Rollins Band, Melvins, Helmet, Don Caballero и Baroness. Като група са активни от 2012 г. и членовете и са/са били част от историята на КПД-0, GRДD, VOYVODA, MENTAL ARCHITECTS, DER HUNDS, MINDOWN.

Концертният дебют на групата е като една от подгряващите банди на двата концерта на Kylesa в София през 2014 г. След това BROND получават възможността да делят сцената с банди като Sigiriya (ex-Acrimony), PHILM (Dave Lombardo), Planet Of Zeus, The Rodeo Idiot Engine (Франция).

В същото време BROND работят над нови песни, докато записват дебютния си краткосвирещ албум -“FEINT”. Изданието е записано от големия Петър Пейков в студиото на групата и е смесено от Aaron Harris (Palms, ex-ISIS). Мастерингът е дело на Maor Appelbaum, една от последните работи, на когото включва най-новият албум на Faith No More.“

BROND официално подписаха с Magnetic Eye Records (Horsehunter, Summoner, I Am Become Death) за издаването на дебюта им. “FEINT” излиза през Magnetic Eye Records на CD и Digital на 11 август 2015. В момента групата работи върху дългосвирещ албум, който ще излезе през 2016 г.

Вече потвърдили групи са гръцките и румънските рокаджии NIGHTSTALKER & ROADKILLSODA, както и алтернативната българска група MACROPHONE.

Brond at WF2016
Още могат да бъдат закупени двудневни билети тип „рано пиле” в мрежата на TICKETLOGIC.BG. Струват 35лв, а след изчерпването им, организаторите ще пуснат още 400 двудневни билета от 45лв. Очаква се да бъдат обявени поне още  поне 10 групи за Wrong Fest 2016.

Харесайте и следете страницата на BROND в социалката за още повече актуални новини и други благинки!