Последни
Home / Музика / BROND подписаха с Magnetic Eye Records, EP-то излиза през август
BROND подписаха с Magnetic Eye Records, EP-то излиза през август

BROND подписаха с Magnetic Eye Records, EP-то излиза през август

Да, да, да! Софийската риф-машина BROND най-накрая изскочиха с дългоочакваната новина, че EP-то, което записаха неотдавна, ще види скоро бял свят. Имахме информация, че групата преговаря с няколко лейбъла за издаването ми още преди месец-два, но никой не подозираше, че работата ще стане още преди края на лятото. BROND са общо взето уникална за България банда, а определено имат и какво да покажат на света. Може би напомнят малко на Rollins Band, Melvins, Don Caballero и Baroness, а може би – не. Те стрелят високо, забиват плътно и често ни объркват със сложните математически изчисления, добре прикрити като рок парчета. Освен това са една от малкото групи изобщо с четири вокала.

BROND

Вчера самите Макс, Олег, Петър и Вили, по-известни като BROND, обявиха, че са подписали с щатския лейбъл Magnetic Eye Records за издаването на доста чаканото в местната сцена EP. Неговото заглавие ще е FEINT, каквото и да значи това, и ще излезе на 11 август. От групата зарибяват тънко като споменават, че се готви и цял албум, който ще излезе под шапката на MER някъде през 2016.

Текстовете във FEINT се простира до неподозирани висини на човешката мисъл и засягат теми като скачане във вулкани, да бягаш вечно, социалните последствия от това да живееш в пост-комунистическа държава, петролните разливи и така присъщата ни човешка алчност. Общо взето – народна работа.

FEINT е записан от големия Петър Пейков, китарист в BROND, директно в студиото на бандата, наречено The Spell Shelter. Миксът е на един друг голям – господин Аарън Харис  (Palms, ex-ISIS), а мастеринга е правен в слънчева Калифорния и е дело на Маор Апълбаум (който, когато не мастерира неща на BROND си губи времето с оркестри като Faith No More).

a2135319984_10
И за да е всичко цветно и прекрасно, BROND пуснаха през новия си лейбъл първи сингъл от EP-то, добре познатата (но звучаща мега здраво на запис) Lava Divers!

*Автор на логото на BROND и снимките е Пенко Скумов, вокалист на софийската банда Soundprophet.