Последни
Home / Музика / Black Dio (IT), Feedbacker & Bleak Revelation на живо в Mixtape 5 на 6 август
Black Dio (IT), Feedbacker & Bleak Revelation на живо в Mixtape 5 на 6 август

Black Dio (IT), Feedbacker & Bleak Revelation на живо в Mixtape 5 на 6 август

Събитието в столичния музикален ъндърграунд през август безспорно е концертът на италианските слъдж/дуум герои Black Dio – тази неделя, 6.08.2017 г., в малката зала на клуб „Mixtape 5“.

Black Dio (stoner/sludge/doom) са пауър трио от Италия, в което се подвизава и Giuseppe Guglielmino, басист на култовите Black Rainbows. Момчетата пристигат, за да представят дебютния си едноименен албум и да разпръснат малко живителен мрак за в летните жеги.

Местната подкрепа е в ръцете на две зверски български банди. Първата е Bleak Revelation (blackened doom), въоръжени с чисто нов материал – по-тежък и по-непредвидим, който за първи път ще види сцена на тази дата.

Втората група са Feedbacker, които идват от София и свирят тежък и минималистичен нойз рок/слъдж с хардкор отношение и емоционални текстове на чист български. Те са само двама, но свирят така, че е препоръчително да си носите тапи за уши. Групата е създадена през 2015 г. от Иван Шентов (ex-КПД-0) и Деси Петкова (Comasummer).

Дебютното им, едноимено ЕР излезе миналата година през българския независим лейбъл Kontingent Records и оттогава насам бандата направи едно мини турне, както и концерти в Сърбия, Гърция и България.

Началният час на събитието е 20:00, а входът – 10 лева.