Последни
Home / Кино / „Black Mass“: Джони Деп прекъсва черната серия
„Black Mass“: Джони Деп прекъсва черната серия

„Black Mass“: Джони Деп прекъсва черната серия

★★★★✰✰

Джони Деп е един от най-талантливите актьори на съвремието си, но много обича да прави тъпи роли. Понякога с години.

В Black Mass(Черна служба) на режисьора Скот Купър той прекъсва черната си серия и изнася първата си силна роля от години, като хвърля спомени към времената на „Дони Браско“ (2001).

Black Mass(2015) е класическа гангстерска история, която залага на клишето в жанра – братя и приятели от квартала, озовали се на срещуположните брегове.

Героят на Джони Деп – Джеймс „Уайти“ Бългър е кофти гангстер от Южен Бостън без много скрупули, а брат му – в ролята Бенедикт Къмбърбач, е обещаващ политик.

Приятелят им от детство Джон Конъли (Джоел Едгертън) е агент от ФБР.

Пътищата им се преплитат, но винаги остават верни на кодекса за чест и лоялност от квартала. Така агент Конъли по някое време успява да пробута във ФБР екстравагантната идея бюрото да покровителства Уайти и заедно да разбият италианската мафия.

Нещата по план не се движат по план. Доброто влиза и излиза в границите на лошото, личните истории се преплитат, докато накрая всичко не се разбива в стената.

Стилистиката на епохата очаквано е уловена блестящо, а във фабулата са вплетени силни лични емоции и малко гангста философия.

“Ако никой не гледа, нищо не се е случило“.